Rulota Dokya 2 – Proiectul Tău din Mediul Rural

Prietenii site-ului Dhyanna au fost cei care au venit cu idea de a alătura două Rulote Dokya și a obține astfel, pe lângă o suprafață utilă mai mare pentru o familie cu mai mulți membri și o terasă care poate fi acoperită, ca spațiu comun. Ce a rezultat din aplicarea acestei idei proiectului inițial Rulota Dokya, se vede în galeria de imagini de mai jos. 

Proiectul Rulota Dokya 2 se adresează familiilor care au decis să locuiască într-una din așezările naturale care se construiesc acum pretutindeni în lume. Este o soluție rapidă și ieftină în comparație cu costurile unei construcții obișnuite.
 
Asigură tot comfortul necesar și dincolo de orice argument este independența energetică. Rulota Dokya 2 ca și rulota Dokya, nu trebuiesc branșate la utilități. Aceasta permite amplasarea lor oriunde se poate cumpăra o suprafață de teren.
Practic, între cele două Rulote de tip Dokya, am creat o terasă din lemn și am construit un spațiu pentru relaxare protejat de o pergolă și o zonă acoperită cu o copertină din policarbonat celular construită pe o structură din arce lamelate din lemn. Cârcotașii vor spune probabil, că am ieșit din conceptul de Case Naturale folosind policarbonatul celular și dintr-un punct de vedere așa este dar am preferat acest material cu rezistență mecanică mare și foarte fiabil în locul sticlei, din motive de siguranță. Terasa din lemn se montează ușor din elemente prefabricate din lemn cu ajutorul organelor de asamblare metalice și a șuruburilor corespunzătoare. Totul cu ajutorul unei șurubelnițe electrice așa cum se construiesc practic și cele două rulote. 

În anotimpul rece, zona acoperită cu policarbonat celular se poate închide lateral cu rame cu policarbonat compact, material care asigură o vizibilitate asemănătoare cu cea a sticlei. Se creează astfel, un spațiu în care se reconfigurează spațiul de relaxare și se păstrează locul de luat masa. Spațiul poate fi folosit și pentru păstrarea plantelor exotice pe perioada iernii.

Rulota Dokya 2 – prescurtat RD2 – poate găzdui o familie cu patru persoane sau două familii. Este utilă și unei familii care dorește să-și organizeze un birou în care să lucreze de acasă, un mini-atelier meșteșugăresc de tipul celor în care se produc obiecte mici lucrate de mână, un atelier de creație, un cabinet de terapii tradiționale, un mini-laborator de preparare a tincturilor, extractelor, ceaiurilor, maceratelor sau dulcețurilor naturale din fructe, muguri, flori, prin metoda confierii în miere, o mini-sală de întreținere fizică și/sau antrenament. Ideile abundă și fiecare familie va găsi o folosință optimă celei de a doua rulote, în acord deplin cu preocupările sau profesiunile, meseriile, pasiunile pe care le au. 

Lucrând la Proiectul Rulota Dokya 2, s-au născut alte și alte idei. Așa funcționează Uni-Versul. Din ceea ce dăruiești din aceea primești cu prisosință. Și pentru că sunt foarte mulți oameni în lume care au decis ca împreună să Construim O Lume Nouă, Proiectul Rulota Dokya 2 este dăruit tuturor celor care doresc să-l pună în operă.

Paul Buică
































Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: