YouTube și Casa ta de la țară

 Te întrebi ce legătură ar putea să existe între construirea casei tale în mediul rural și Platforma YouTube?


Dacă ai ales să îți construiești cu mâinile tale casa de la țară, atunci Platforma YouTube te ajută să îți recuperezi investiția. Cum? Metoda este simplă și este folosită de mii de oameni sau de zeci de mii și de sute de mii de oameni de pe întreaga Planetă Mamă, Pământ.

Filmează tot ceea ce faci! De la prima vizită la terenul pe care urmează să îl achiziționezi, de la efectuarea Lucrărilor Preliminarii (Ridicare Topografică și Studiul Geotehnic), de la întâlnirile cu Arhitectul pe care l-ai ales pentru elaborarea Proiectului casei Tale, de la obținerea Avizelor de Principiu de la Furnizorii de Utilități, de la depunerea la Serviciul de Urbanism și de Amenajare a Teritoriului de la Primăria pe a cărei rază teritorială se află terenul cumpărat, a Documentației Tehnice pentru obținerea Autorizației de Construire, până la Recepția Finală a Construcției.

Aceasta, pe de o parte. Filmează apoi întregul proces de Punere în Operă a Proiectului. Filmează zilnic, indiferent dacă lucrezi sau nu la construirea casei tale, indiferent dacă plouă torențial, viscolește, ninge ca-n basme sau este arșiță. Montează filme cu o durată puțin peste treizeci de minute. Un film prea lung poate deveni plictisitor pentru cei care îl urmăresc, iar tu vrei să fie vizionat de cât mai mulți oameni, de sute de mii și de milioane de oameni.

În aceste filme nu este necesar să vorbești. Te adresezi tuturor oamenilor de pe Planeta Pământ care au o conexiune la internet. Nu toți înțeleg Limba Engleză, iar dacă vei vorbi în Limba Română, vei restrânge foarte mult numărul celor care îți vor viziona filmele. Așadar, nu este nevoie să vorbești, să explici ceea ce faci. Mâinile tale vor „vorbi” în locul tău. Selectează secvențele esențiale, din tot ce ai filmat și montează-le cu viteză normală de redare. Atunci când repeți operații cum este spre exemplu, montarea unor panouri de tip OSB, montează „pe repede înainte”, nu este necesar să vadă vizitatorii tăi cum înșurubezi fiecare element de fixare.

Crează-ți un Canal pe YouTube cu un nume sugestiv în Limba Engleză. Fiecare dintre noi își iubește Limba Maternă, dar dacă vrei să „faci bani” din YouTube și din alte Afaceri Online, folosește Limba Engleză, pentru că doar așa vei atrage milioane de vizionări!

Înainte de a publica pe Canalul tău de YouTube primul tău film sau video, oricum vrei să-l denumești este bine, citește cu Atenție Termenii și Condițiile de Utilizare a Platformei și vizionează Tutorialele care îți explică foarte clar, pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a crea și publica un film și apoi pentru a-ți „monetiza” Canalul.

După ce se vor înscrie un anumit număr de vizitatori, la Canalul tău și vei avea un anumit număr de ore de vizionare, vei putea să îți monetizezi Canalul, adică să câștigi bani. De îndată ce îți va fi aprobată monetizarea, pe filmele tale vor începe să fie afișate reclame. Cu cât mai multe abonări și vizionări vei atrage pe Canalul tău, cu atât mai mulți bani vei câștiga.

Sunt sute și mii, poate zeci și sute de mii de oameni care câștigă sume uriașe creând și publicând filme pe Platforma YouTube. Sunt câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a ajunge să fii unul dintre cei care fac performanță financiară și sunt „vedete” pe YouTube. Câteva dintre aceste condiții sunt:

* Disciplina Interioară  - dacă vei alege să publici un video pe săptămână, atunci postează un video în fiecare săptămână, în aceiași zi a săptămânii. Cei care s-au înscris la Canalul tău, vor fi înștiințați ori de câte ori tu vei poșta un nou video. Nu-i dezamăgi sub nici o formă! Dacă o vei face, își vor îndrepta imediat Atenția către alte Canale, din milioanele de Canale existente.

* Profesionalismul - la început, filmele tale nu vor fi la fel de spectaculoase ca ale acelora care creează filme de ani de zile și le publică pe YouTube, dar cei care au subscris la Canalul tău, vor trece cu ușurință peste acest aspect, pentru că ei înțeleg că ești la început și mai ales, pentru că sunt curioși și vor să vadă ce și cum faci. Principiul lor este: „ia să vedem ce face acest om, poate învățăm ceva din experiența sa!”

NOTĂ! Sunt abonat la Canale YouTube ale căror filme sunt realizate cu multă stângăcie, dar informația prezentată este valoroasă și învăț multe lucruri din ceea ce fac acei oameni, care își filmează activitățile. Așadar, fără fițe! Nu suntem nici noi perfecți!

* Străduința - fă totul din ce în ce mai bine! Este posibil ca la început să te miști cu stângăcie, să-ți mai dai și peste degete și să privești în obiectivul camerei (total neindicat dacă nu vorbești). Mergi înainte, nici Michelangelo n-a sculptat perfect prima sa lucrare. Ștrăduiește-te și asta se va vedea cu fiecare film pe care îl vei publica. Abonații Canalului tău vor observa asta!

* Lucrează cu Drag, nu te gândi la banii pe care îi vei câștiga din Canalul YouTube. Banii sunt o rezultantă, un Efect al Atitudinii tale, nicidecum un Scop, dar sunt întotdeauna bineveniți.

* Filmează cu camera sau cu telefonul, montate pe un trepied. Nu filma „din mână” și mai ales atunci când mergi, chiar dacă ai un dispozitiv de stabilizare al imaginii. Rotește încet camera, pentru că multor oameni, schimbarea bruscă a direcție în timpul filmare le produce greață și vor „fugi” de pe Canalul tău. .O fac și eu frecvent, pentru că amețesc atunci când imaginile se mișcă haotic, de parcă aș privi filmul dintr-o mașină de spălat aflată în funcțiune.

* Greșelile nu sunt catastrofe! Toți greșim, fără excepție! Poți transforma greșelile din timpul execuției lucrărilor de construcție și momentele de „neîndemânare” în elemente care îi fac să zâmbească pe cei care îți vizionează filmele. Montează la sfârșitul fiecărui video ceea ce se numește „making off”, câteva secvențe cu momentele mai mult sau mai puțin comice din timpul lucrului. Abonații tăi vor aștepta cu nerăbdare acele secvențe. Este și acesta un mod de a-i fideliza şi de a-i face să urmărească filmul tău păna la final, acest lucru te va ajuta la ranking.

* Tot la sfârșitul fiecărui video, amintește-le celor care au vizionat filmul să se înscrie la Canalul tău, să dea „Like” și să seteze Clopoțelul pe „All”. Toate aceste butoane se află sub video. În acest fel va crește numărul celor care se vor înscrie la Canalul tău, iar tu exact asta vrei.

* Alege-ți cu grijă imaginea Canalului YouTube (cea din partea de sus a paginii), alege cu grijă „coperta” fiecărui video și crează-ți o emblemă faină. Toate aceste imagini trebuie să fie foarte sugestive. „Coperta” fiecărui video și Titlul acestuia sunt cele două elemente care îi atrag pe cei care rulează pe YouTube, dar „Coperta” este elementul principal care îl „împinge” pe un vizitator YouTube să dea click pe video-ul publicat de tine și să se uite la film. Ține minte, asta!

* Evită scenele „dure” de vânătoare, pescuit, de tranșare a vânatului și peștelui și așa mai departe. Cu toate că facem parte dintr-o specie crudă, sunt totuși puțini cei care apreciază astfel de imagini, cu toate că sunt omnivori, aşa că evită să le montezi în filmul pe care îl vei publica.

* La fiecare video, în partea de jos, în Descrierea acestuia, poți să scrii ceea ce vrei să le transmiți celor care ți-au vizionat filmul și poți pune link-urile de la website-ul tău, spre exemplu, de la pagina ta de pe Facebook, de la una sau mai multe pagini de vânzare (dacă dezvolți și alte Afaceri Online) sau de la orice pagină sau Platformă vrei tu. Folosește acest instrument pe care ți-o oferă YouTube şi aminteşte-le vizitatorilor tăi , că în partea de jos a Descrierii vor avea acces la mai multe informaţii apăsînd pe butonul „show more”. Nu exagera cu numărul de link-uri, ca să nu fii penalizat de YouTube!

* Răspunde tuturor Comentariilor, chiar și cu un simplu Like sau cu un „zâmbilici”, dacă nu ai disponibilitatea să scrii câteva cuvinte. Cei care au lăsat un comentariu vor aprecia gestul tău. Dacă vrei să răspunzi totuși comentariilor și nu cunoști Limba Engleză, poți traduce cu Google Translate și corecta cu Grammarly. Nu-ți face probleme că nu este tradus foarte corect, cei care cunosc „la perfecție” Limba Engleză sunt mai rari decât Pasărea Paradisului, cu toate că mulţi îşi scriu în CV-uri, că scriu şi vorbesc fluent, chiar şi nativii. Cu unii dintre Abonații tăi vei schimba mai multe comentarii și vei putea chiar primi o carte în Dar, spre exemplu sau un alt obiect care îți este de trebuință. De îndată ce vei primi un obiect de la un Abonat la Canalul tău, mulțumește-i public în următorul video pe care îl vei publica. Nu-i mare lucru să spui Thank you, John! sau Thank you, Linda! chiar dacă nu cunoști Limba Engleză. Arată obiectul primit, cercetează-l cu interes, răsfoiește-o, dacă este o carte și citește dedicația în cazul în care există și mulțumește. Unii dintre cei care îți vor trimite un mic Dar sunt youtuber-i la fel ca tine, alții sunt oameni care pur și simplu te admiră și au simțit nevoia să te ajute sau doar să-ți creeze un moment de Bucurie. Sunt minunați cu toții.

* Politețea - mulțumește întotdeauna pentru vizionare și pentru Ideile pe care le vei primi în Comentarii. Cei care s-au abonat la Canalul tău, vor înțelege că ești un om educat care apreciază mesajele lor și faptul că ei îți vizionează filmele.

* Abonează-te la Canalele YouTube care te interesează. Abonează-te la Canalele YouTube ale celor care au comentat pe canalul tău! Se va crea o reciprocitate folositoare. Încurajează la rândul tău alți oameni care au ales să își deschidă Canale YouTube, să facă acelaşi lucru. Vom evolua mai repede împreună.

* După ce ai terminat construcția casei tale, continuă să filmezi ceea ce faci. Îți poți deschide mai multe Canale YouTube cu diverse Teme. Nu publica totul pe un singur Canal YouTube, pentru că nu toți sunt interesați de toate subiectele din lume și este foarte probabil să pierzi Abonați. Dacă îți vei construi un Atelier Meșteșugăresc sau o Grădină și o Livadă în sistem Permacultură sau o Seră în care vei cultiva legume și fructe, dacă vei face o Afacere în domeniul Acvaculturii sau Pisciculturii, dacă vei cultiva Viță de Vie și vei deveni un producător de vinuri sau dacă vrei crește animale, dacă vei prepara felurite conserve pentru a le vinde, filmează tot și fă câte un Canal de YouTube pentru fiecare Afacere Offline în parte.

* Dezvoltă-ți permanent Afacerea pe YouTube! Pentru cei mai mulți dintre cei care citesc acest articol, Canalul YouTube va fi prima lor Afacere Online. Domeniul este fără de sfârșit. Cu banii pe care îi vei obține din YouTube, îți vei putea finanţa alte și alte Afaceri Offline. 

* Faptul că putem câștiga bani din crearea și publicarea unor filme pe YouTube este un mare Avantaj de care putem beneficia fiecare dintre noi. Alegerea este la fel ca întotdeauna, a fiecăreia și a fiecăruia dintre noi. Tu Alegi! Nimeni nu o poate face asta în locul tău!

De îndată ce ai început Afacerea ta pe YouTube, dă-mi de știre! Abia aștept să îți vizionez filmele! Consideră că ai deja un Abonat la primul tău Canal YouTube.

Succes!

Paul Buică
Canalele noastre YouTube: https://bit.ly/3EhzWrS  și  https://bit.ly/3EgieF8 



Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: