Casa Naturală „Orka”

Casa Naturală „Orka” este o locuință Parter, formată din camera de zi, bucătărie deschisă, dormitor, birou sau cameră de oaspeți, hol intrare, baie, centrală termică, loc pentru servit masa. Camera de zi se deschide către terasele exterioare, grădina de legume, livadă și foișor. Este o casă concepută pentru zonele de deal, o casă pentru toți cei care au decis să trăiască departe de aglomerațiile urbane, pentru toți cei care au înțeles că o casă cu suprafața unui apartament de bloc de trei-patru camere este mai mult decât confortabilă din toate punctele de vedere.
Orka este o Casă Naturală semipasivă cu structură din lemn și închideri din cărămizi de chirpici. Grosimea pereților exteriori este de 0,80m. Pereții interiori sunt construiți din împletitură de alun și răchită tencuite cu lut, finisați cu tencuială din argilă și zugrăviți cu vopsea din argilă colorată cu pigmenți naturali din pulberi de calcar. Planșeul peste Parter este din lemn și este termoizolat cu saltele din cânepă sau lână în grosime de 15 cm. Șarpanta este deasemenea izolată cu saltele din cânepă sau din lână. Fundația este din piatră zidită cu mortar pe bază de var hidraulic. Învelitoarea este din șindrilă fiartă în ulei.

Încălzirea pe perioada de timp friguros este asigurată de șemineul cu recuperare de căldură amplasat în camera de zi. Aerul este absorbit în camera de ardere din exteriorul casei iar gazele arse sunt eliminate prin coșul de fum. Aerul cald din camera de convecție este distribuit prin tubulatură în toate încăperile. Având o suprafață redusă, fiind foarte bine termoizolată și fiind dotată cu panouri solare, panouri cu celule fotovoltaice și o centrală eoliană, Casa Orka are cheltuieli foarte mici în exploatare și o independență energetică care asigură un comfort financiar pe care ni-l dorim toți.

















CASA NATURALĂ 'ORKA' - Imagini de exterior, noaptea:


CASA NATURALĂ 'ORKA' - Imagini de exterior, ziua:




CASA NATURALĂ 'ORKA' - Imagini de interior, noaptea:




CASA NATURALĂ 'ORKA' - Imagini de interior, ziua:



În funcție de suprafața terenului aflat în proprietate, se pot asigura toate legumele și fructele necesare familiei prin dezvoltarea unei grădini și livezi în sistem Permacultură și prin grădinărit de pădure.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: contact@buyby.ro



Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: