Complexul „Casa Naturală Olma” – Microfermă Permacultură, Eco-Turism, Agrement, Locuință

Complexul „Casa Naturală Olma” este format dintr-o locuință, o micro-fermă sustenabilă în sistem Permacultură cu grădini de legume și zarzavaturi, pomi fructiferi, seră și spațiu tehnic pentru grădinar, Bungaloul „Dhyanna” cu patru unități de cazare totalizând opt locuri, iaz natural ce include o piscină cu dimensiuni standard pentru antrenamentul înotătorilor profesioniști, dotată și cu trambulină cu înălțimea de 3m, iaz natural pentru agrement cu ponton și foișor, iazuri pentru creșterea păstrăvilor, zone pentru producție ciuperci Shiitake.
Proiectul este destinat celor care doresc să se retragă din orașe în zonele de deal și să dezvolte o mică afacere în turism și micro-producție de hrană naturală (ex.: dulcețuri netratate termic), oferind spații de cazare în Case Naturale, hrană naturală produsă în propria micro-fermă, să ofere un cadru armonios, benefic, energizant, purificator, celor care practică un sport de performanță sau unor grupuri mici de turiști dornici să practice câteva zile de retragere în mijlocul naturii și să învețe/re-învețe poate câte ceva despre ființarea în Armonie cu Natura.
În acest proiect s-a creat un iaz cu piscină cu dimensiuni standard conform reglementărilor din înotul de performanță dar se pot crea în egală măsură terenuri multifuncționale pentru sporturile de echipă de tip handbal, baschet, volei sau un pavilion (Dojo) pentru Artele Orientale inclusiv poligon specific exterior de antrenamentul celor care practică aceste Arte. Poate fi creată deasemenea o sală de forță și/sau un stand interior pentru antrenamentul canotorilor. 
Locuința „Olma” este o locuință Parter + Mansardă, formată din camera de zi, bucătărie deschisă, dormitor, birou sau cameră de oaspeți, hol intrare, baie, centrală termică, loc pentru servit masa. Camera de zi se deschide către terasele exterioare, grădina de legume, livadă și foișor. La Mansardă sunt două sau trei dormitoare.
Toate clădirile Complexului „Casa Naturală Olma” sunt Case Naturale semipasive cu structură din lemn și închideri din cărămizi de chirpici. Grosimea pereților exteriori este de 0,80m. Pereții interiori sunt construiți din împletitură de alun și răchită tencuite cu lut, finisați cu tencuială din argilă și zugrăviți cu vopsea din argilă colorată cu pigmenți naturali din pulberi de calcar. Planșeele peste Parter sunt din lemn și sunt termoizolate cu saltele din cânepă sau lână în grosime de 15cm. Șarpantele sunt deasemenea izolate cu saltele din cânepă sau din lână. Fundațiile sunt din piatră zidită cu mortar pe bază de var hidraulic. Învelitoile sunt din șindrilă fiartă în ulei.


















Complexul „CASA NATURALA OLMA"- Microfermă Permacultură, Eco-Turism, Agrement, Locuință 




CASA NATURALĂ „OLMA" - Imagini de interior, ziua



Încălzirea pe perioada de timp friguros a casei este asigurată de șemineul cu recuperare de căldură amplasat în camera de zi. Aerul este absorbit în camera de ardere din exteriorul casei iar gazele arse sunt eliminate prin coșul de fum. Aerul cald din camera de convecție este distribuit prin tubulatură în toate încăperile. Având o suprafață redusă, fiind foarte bine termoizolată și fiind dotată cu panouri solare, panouri cu celule fotovoltaice și o centrală eoliană, Casa Olma are cheltuieli foarte mici în exploatare și o independență energetică care asigură un comfort financiar pe care ni-l dorim toți.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: contact@buyby.ro

Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: