Casa Naturală „Arya”

Casa Arya* este o locuință unifamilială cu Parter și Mansardă. Parterul este format din camera de zi, bucătărie deschisă, hol intrare, baie, centrală termică, loc pentru servit masa. Camera de zi se deschide către terasele exterioare și foișor. La Mansardă se află Un dormitor matrimonial cu o baie și o cameră pentru depozitare haine și două dormitoare pentru copii cu o baie și încă o cameră penrtu depozitare haine. 

Arya este o Casă Naturală semipasivă cu structură din lemn și închideri din cărămizi de chirpici. Grosimea pereților exteriori este de 0,80m. Pereții interiori sunt construiți din împletitură de alun și răchită tencuite cu lut, finisați cu tencuială din argilă și zugrăviți cu vopsea din argilă colorată cu pigmenți naturali din pulberi de calcar. Planșeul peste Parter este din lemn. Fundația este din piatră zidită cu mortar pe bază de var hidraulic. Învelitoarea este din șindrilă fiartă în ulei.
Încălzirea pe perioada de timp friguros este asigurată de șemineul cu recuperare de căldură amplasat în camera de zi. Aerul este absorbit în camera de ardere din exteriorul casei iar gazele arse sunt eliminate prin coșul de fum. Aerul cald din camera de convecție este distribuit prin tubulatură în toate încăperile de la parter și de la mansardă.

Gradul de independență energetică este dictat de condițiile specifice zonei în care este amplasată și de nivelul investiției. Pot fi amplasate panouri solare, panouri cu celule fotovoltaice, centrale eoliene.
În funcție de suprafața terenului aflat în proprietate, se pot asigura toate legumele și fructele necesare familiei prin dezvoltarea unei grădini și livezi în sistem Permacultură.























CASA NATURALĂ 'ARYA' - Imagini de exterior, noaptea:



CASA NATURALĂ 'ARYA' - Imagini de exterior, ziua:



CASA NATURALĂ 'ARYA' - Imagini de interior, noaptea:



CASA NATURALĂ 'ARYA' - Imagini de interior, ziua:


Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: contact@buyby.ro



Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: